(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Gulášek-speciál
Potřebné ingredience
3/4 kg hovězího masa zadního, 2 větší cibule, 12 větších stroužků česneku, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce maggi, 1 lžíce worchestrové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky oregana, kostka cukru, 3 lžíce sádla, 2 dcl 10°piva
Postup přípravy
Asi 3/4 kg zadního hovězího masa nakrájíme na velikost hranolků na smažení, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici, maggi, worchestrovou a sojovou omáčku, kari, sladkou papriku, sůl a oregano. Vše důkladně promícháme a dáme na 24 hodin do lednice. Druhý den rozpálíme v kastrolu 3 lžíce sádla a přidáme směs. Za občasného míchání vysmahneme. Přidáme kosku cukru a necháme zkaramelizovat. Pak zalijeme pivem a znovu vysmahneme. Zalijeme vodou a doděláme jako běžný guláš včetně zahuštění. Maso můžeme použít i vepřové s kuřecím jako na minutkový guláš.
není to můj recepis,ale chutnal nám moc..
není to můj recepis,ale chutnal nám moc..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
15. 11. 2013, 16:47
galli
(upraveno)
6. 11. 2007, 13:16
Ivanko,dneska jsem dělala váš gulášek jako MINUTKU a musím vám ho pochválit ..neprosto vynikající a to i bez ,které jsem tam nedala,jelikož nám došlo .Díky za receptík Líba
I+K
(upraveno)
15. 11. 2013, 15:54
@galli
chystám se na něj zítra, příjde návštěva..